0

Dogsreview Kophuid Snacks

21 april 2022

Kophuid Snacks, Dogtivity heeft ze in de smaken : hert,paard,geit en kameel. De naam zegt het al, kophuid is de huid van de kop. Kophuid is dikker dan de rest van de huid en is hierdoor van sterkere kwaliteit dan de snacks van afvalstukjes van de huid. De kophuid is gemaakt 100% huid, rijk aan eiwitten en goed verteerbaar. Een kauw product van één ingrediënt die voor veel kauw tijd zorgt, dat op natuurlijke manier is gemaakt en dat geen toegevoegde conserveermiddelen of kleurstoffen bevat.

Veel honden kiezen er zelf voor om op iets te kauwen. Tijdens het kauwen worden stofjes aangemaakt die een goed gevoel geven. Denk bijvoorbeeld aan endorfine en dopamine. Endorfine wordt met name geproduceerd bij pijn of stress. Het heeft een snelle werking, waardoor pijn of stress snel afnemen. Dopamine komt vrij wanneer een hond iets doet waar hij plezier aan beleeft. Dit geeft een goed gevoel. Ook maken ze door te kauwen op iets hun tanden en kiezen op een natuurlijke wijze schoon.

Een paar weken geleden stuurde wij twee cursisten met een snackbag met kophuid voor te kauwen naar huis. Just give it a try, please … laat ons weten wat jullie er van vinden. En mega belangrijk wat jullie hondjes er van vinden. Dus Eva en Marko gingen beiden met huiswerk richting huis. Of beter gezegd de honden, Fallon, Bearke, Muppet en Gonzo hadden huiswerk gekregen.


Eva Teunissen met Bearke en Fallon hebben het volgende te vertellen over de kophuid snacks.

Met mij als eerste opviel is dat geen van alle vier echt stinkt. ” ze roken allemaal voor de mens prima”

Onze Bearke is een enorme rotzooi maker. Altijd vallen er wel stukjes van zijn kluifjes af en hij ruimt het dan ook niet op. Bij alle vier de smaken bleef weinig kleine afval stukjes over. Bij de paard een klein beetje maar das te verwaarlozen.

Beiden honden hebben natuurlijk een favoriet. Van Fallon duidelijk de geit. Terwijl Bearke daar niet naar omkeek. Maar dat vond Fallon niet erg want die nam de kluif graag over.

Wat kauw hardheid en sterkte betreft dan zijn Kameel en Paard het sterkste. Hier doen onze honden het langste mee. Fallon deed over de kophuid paard 25 minuten terwijl Bearke de helft van de tijd voor nodig had om hem te verslinden. Dus het ligt ook echt aan de kauwkracht van je hond.

Fallon en Bearke met Kophuid Kameel

Marko Barendregt met Muppet en Gonzo hebben het volgende te vertellen over de kophuid snacks.

Vrijdagavond en eindelijk relaxed op de bank. Een wijntje, een goede film op tv. Een kaasplankje erbij. Dat is zo ongeveer mijn ideale plaatje voor het starten van het weekend. Eindelijk even rust. Het enige dat nog ontbreekt is een hond die in het hoekje van de kamer zich even relaxed uitleeft op een kluifje.

Muppet met ” kophuid om op een bord te serveren”

Natuurlijk kun je genoeg kluiverij vinden in de winkels, maar mijn honden zijn daar met een minuut of vijf wel klaar mee. Soms omdat ze gewoon niet lekker zijn, maar vaker nog omdat ze veel te zacht zijn voor de kaken van mijn viervoeters. En dat is veel te kort voor mijn hele en mijn halve border collie om weer tot rust te komen na een potje frisbee of een lange wandeling in een losloopgebied.

Kophuid bij de meeste dierenwinkel is meestal runderkophuid, maar Dogtivity heeft exotischer soorten: hert, paard, geit en zelfs kameel. Probeer ze vooral allemaal even uit, want mijn honden hadden duidelijk verschillen in smaak. Paard werd door mijn pup enorm gewaardeerd, maar mijn andere hond begon er niet eens aan. Bij kameel was dat precies omgekeerd. Voor het hert stonden ze dan weer beiden te dringen aan mijn voeten. 

Waarom werken te zachte kluifjes zo slecht: de hond is nauwelijks begonnen met ontspannen of het is alweer op. En dan wil die alleen nog maar meer. En meer. Het enige dat je dan als baasje doet is er extra calorieën in gooien.

Afgezien van de individuele voorkeuren, de kophuid die we mochten uitproberen van Dogtivity voldeed ruimschoots aan de behoeftes van de hond. En aan onze behoeftes voor de vrijdagavond. De kophuid was hard genoeg dat de honden er langdurig op lagen te kluiven en waren gemiddeld een half uurtje bezig voordat het op was. Voldaan zochten ze daarna hun plekjes en vielen in slaap. 


Wij bedanken Bearke, Fallon, Muppet en Gonzo en natuurlijk hun baasjes voor te testen en het schrijven over onze kophuid snacks.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply