0

Bach Bloesem

Dr. Edward Bach ontwikkelde in de jaren 30 van de vorige eeuw zijn Bach Bloesem Remedies. Tijdens zijn loopbaan als arts merkte hij dat hoe een behandeling aansloeg was sterk verschillend per individu. Hij zag dat de persoonlijkheid van zijn patiënt een grote rol speelde in het genezingsproces. De aanwezigheid van negatieve emoties kon genezing sterk vertragen. Daarom zocht hij een remedie die iets veranderde aan de emotionele balans van de mens.

Health depends on being in harmony with our souls

Edward Bach

Dr. Bach was een groot natuurliefhebber en onderzocht de heilzame werking van bloesems. Hij maakte plantenextracten van 38 verschillende bloesems en gebruikte deze als remedies. Door de remedies te selecteren en onderling te combineren, kon hij voor elke patiënt de meest geschikte behandeling maken. 
De focus lag in de eerste plaats op het herstellen van het emotionele evenwicht. Het lichamelijke herstel volgde automatisch.

Vanuit zijn bloesems ontwikkelde hij het Bach Remedie zelfhulpsysteem. Hij linkte elke bloesem of remedie aan een basisemotie of een bepaalde stemming, gemoedstoestand of karaktertrek.

Uiteindelijk richtte hij het Bach Centre op in Oxfordshire in Engeland, waar hij de bloesems verder ontwikkelde tot wat ze vandaag de dag zijn. De 38 bloesems worden namelijk nog op dezelfde manier gecreëerd zoals dr. Bach dat deed. De bloemen en planten komen zelfs nog van dezelfde locaties, met de hand geplukt uit o.a. de originele tuinen bij het Bach Centre. De Bach handtekening op de verpakking vormt de garantie dat de bloesems volgens de wijze van Bach gemaakt zijn.
Van de bloemen, tot de kommen in de zon, tot de flacons in de winkel, alles wat in een Bach bloesem zit, is precies zoals Bach het bedoeld heeft.