0

Bach Bloesem en de hond

Een hond die emotioneel, mentaal en fysiek in balans is, voelt zich veilig en reageert rustig op zijn omgeving met een gezonde portie moed, weerbaarheid en zelfvertrouwen, de hond eet goed, drinkt goed en slaapt goed. Deze hond herstelt van een moeilijke situatie, met voldoende veerkracht en weet daarna weer te ontspannen dus te herstellen.

Helaas herstellen sommige honden van voorvallen niet en kunnen met deze stressbronnen moeilijk omgaan. Z’n hond raakt emotioneel uit balans. Deze kan dan allerlei soorten probleemgedrag vertonen of niet “lekker in zijn vel zitten”. Is er sprake van onbalans bij de hond betekend dat de hond anders reageert op omgeving, op situaties en/of op de baas, dan normaal gesproken. Helaas zijn we ons niet altijd bewust dat de hond uit balans raakt en dit ongemak met ons communiceert.

Bij Dogtivity Pure behandelen wij honden met een verstoorde balans. ( gemoedstoestand )

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • onzekerheid, weinig zelfvertrouwen
  • verschillende soorten angst
  • rouw
  • de emotionele gevolgen van trauma
  • vermoeidheid na ziekte en/of operatie
  • vluchtgedrag, paniek
  • overactief, overenthousiasme
  • concentratie problemen
  • dwangmatige gedrag
  • enz enz

Bij een hond die uit balans is, kan een Bach Bloesem behandeling helpen om de hond op een natuurlijke wijze weer in balans te brengen. De op maat gemaakte remedies geven de positieve eigenschappen van de hond weer de ruimte. De hond kan zichzelf bij sturen en/of met hulp van baasje, en worden de kwaliteiten van de hond weer geactiveerd.

Je kan ook Bach Bloesem remedies toepassen voor aankomende veranderingen in het leven van je hond. Denk hierbij aan nieuwe leefomstandigheden. Ter ondersteuning van een wedstrijd en of socialisatie. En denk aan de hond die bang is voor vuurwerk.


Een hond dient te worden voorzien in basisbehoeften en natuurlijk gedrag toelaten, dit vormt de basis voor een gezond evenwicht. Een goed stressmanagement en op ontspannen voet leven met de baas, horen daar natuurlijk ook bij. Bach Bloesems kunnen mooi werk verrichten, maar zonder bovenstaande basisbehoefte zullen ze hooguit verlichting bieden.

Bij Dogtivity Pure geloven we dat als de hond emotioneel in balans is dit bijdraagt dat de hond fysiek gezond blijft. Ziektes zullen minder de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Bij ziekte en pijn bij de hond stuurt Bach Bloesem de emotionele reactie op de fysieke klachten bij, hierdoor kan de hond de energie richten op het fysieke herstel.

Om medische oorzaken voor het probleemgedrag uit te sluiten is een lichamelijk onderzoek door de dierenarts dringend te adviseren. Lichamelijke oorzaken zoals ziekte en pijn kunnen een oorzaak zijn voor emotionele onbalans en het ontstaan van probleemgedrag.

Bach Bloesems hebben niet de bedoeling om medicatie te vervangen, noch dierenartsen, gedragstherapeuten of osteopaten.

Samenwerken laat mooie resultaten zien !!

Bach Bloesems zijn goed en veilig te combineren met klassieke medicatie of andere natuurlijke middelen.